5.6.10

RENUNGAN AKHIR ZAMAN?

1. "Apabila kamu hadapkan “wajah” hati kamu itu kepada makhluk dan dunia ini, maka ia akan membelakangkan Allah. Apabila kamu hadapkannya kepada Allah, maka ia akan membelakangkan makhluk & DUNIA?"
~MENGHADAP KAN WAJAH,KIBLAT HATI KITA KEPADA SELAIN DARI ALLAH IAITU WANG RINGGIT,HARTA,KEKAYAAN,JUT
AWAN,KERETA, RUMAH,PANGKAT, ILMU YG BATHIL DINAMAKAN SYIRIK @ MENDUAKAN ALLAH @ MENYEKUTU KAN ALLAH & BESERTA HASAD,DENGKI,KHIANAT,LOBA,TAMAK,RIAK,TAKBUR SEBAGAI PAKAIAN IBLIS DENGAN BERMEGAH2,KESOMBONGAN..MEMBESAR DIRI?..ITULAH ERTI MEMBESARKAN SELAIN DARI ALLAH...@ MENGHINA ALLAH KERANA MELAKUKAN PERKARA DI LAKNAT ALLAH SEPERTIMANA YANG TELAH DILAKUKAN OLEH IBLIS. MAKA JADILAH KITA SYIRIK DENGAN BERTUHAN SELAIN DARI ALLAH. TIDAK KAH ALLAH AKAN MENGAMPUN KAN SEGALA DOSA KECUALI SYIRIK, DAN DI AKHIR ZAMAN INI PULA 99.9% ORANG YANG SYIRIK PADA ALLAH?.
LAGIPUN...

1. MENGIKUT PESANAN NABI- UMUR DUNIA DALAM 1500 TAHUN, SETELAH TOLAK 1431 = ?. BERAPA KAH BAKI UMUR DUNIA?

2. SEPERTIMANA WAKTU ISRA' MI'RAJ MASIH KAH KITA INGAT TETANG NABI MUHAMMAD BERSAMA JIBRAIL TELAH MELIHAT SEORANG TUA YG SUDAH BONGKOK KERANA TERLALU TUA, PEREMPUAN TUA YANG BONGKOK ITULAH USIA DUNIA ATAU UMUR DUNIA DI ZAMAN NABI. BERAPA KAH USIA DUNIA SEKARANG & BAGAIMANA KAH KEADAAN NYA?...TERBARING? MENIARAP?...
3. BUMI SUDAH SANGAT TUA & UZUR, TAHUN2 MENDATANG ADALAH CABARAN YANG AMAT BESAR BAGI PENDUDUK2 DUNIA KERANA OZONE SEMAKIN MENIPIS, PEMANASAN GLOBAL, KRISIS EKONOMI, PENINGKATAN SUHU SEDUNIA, KRISIS MAKANAN SEDUNIA, KONFLIKS KEMANUSIAAN,PERANG SAUDARA, PENYAKIT BERJANGKIT & LAIN2 LAGI YG SEMAKIN MERINCING?
INI JUGA DI KAIT KAN PULA DENGAN PENCEMARANUDARA & BUMI, KRISIS AIR, KRISIS POLITIK,PEPERANGAN YANG MENDATANG KERANA PEREBUTAN KUASA, KRISIS SOSIAL,AKIDAH, TSUNAMI,GEMPA BUMI,LETUSAN GUNUNG BERAPI, DAN LAIN2 FENOMENA YANG MENAKUT KAN & SANGAT MENGERIKAN KITA? ITU TIDAK TERMASUK RAMALAN KITAB2 LAMA YANG MERAMALKAN TENTANG PELBAGAI KEMUNGKINAN & PERKARA YANG AKAN BERLAKU PADA 2012 ANTARA NYA TERMASUK LAH KISAH PLANET NIBIRU YANG AKAN MENGHENTAM BUMI? PEPERANGAN DUNIA KE 3?
BERSEDIAKAH KITA DENGAN IMAN & TAQWA KITA UNTUK MENGENAL DIRI & KEMBALI KEPADA ALLAH AGAR BENAR2 TERSELAMAT DARI SEGALA FITNAH AKHIR ZAMAN YANG BAKAL BERLAKU INI?

KEDATANGAN DAJJAL? IMAM MAHADI? TURUN NYA NABI ISA?

KEMBALI LAH BENAR2 PADA ALLAH DENGAN MENGENAL DIRI, MENGENAL ALLAH & AL QUR'AN AGAR KITA & KELUARGA KITA TERSELAMAT DI DUNIA & AKHIRAT? INSYALLAH.